maanantai 24. syyskuuta 2012

Pöytäliina-kangas josta tuli takki

Näin voi nimittäin joskus käydä, varsinkin jos ei löydy takkiin sopivaa, kosteutta hylkivää kangasta. Ajatus oli tehdä takki yhdesta vanhasta keltaisesta pussilakanasta, mutta tämän kesän ja alkusyksyn jäljiltä minuun on iskenyt lievä skeptisyys auringon olemassaoloon. Piti siis löytää kangas joka ei ime vettä kuin sieni, tai tässä tapauksessa kuin vanha lakana. Kangas löytyi Ek:n vahakankaista. Se on punaista ja siihen on kudontavaiheessa kuvioitu tuollaisia pitsiliinan näköisiä kuvia, vaikka tämän kankaan nimessä mainittiin kerni niin se ei todellakaan ole sellaista millaiseksi minä kernin miellän, eli muoviseksi. Tämä kangas on puuvillakangasta jossa on ohut nahkeahko pinta. Mielestäni todella kaunis kangas, varsinkin kun olin jo aikaisemmin päättänyt että haluan laittaa takkiin Fabriinasta, jo keväällä tilatut pitsivetoketjut. Vuodena takissa on Ek:n trikootikki-vuori ja resorit sitä vahvempi-laatuista resoria. Takin vetoketjun kanssa kävi taas kerran niin, ettei vetoketjulaatikosta löytynytkään sitä sopivaa vetoketjua vaikka niitä todella on laatikollinen!


Tässäpä se siis on. Takissa on resorit hihoissa ja hihat ovat mallia ylipitkät, koska minulla on pitkät kädet ja tykkään siitä että resori tulee pitkälle kättä lämmittämään.


                       Vetoketju menee kiinni hupun reunaan asti jolloin takki on todella suojaava.


                                                    Takaa päin, ei mitään ihmeellisyyksiä.


Taskujen ihanat pitsivetoketjut, vetoketjun päiden kanssa piti hetki miettieä miten ne on tarjoitettu laitettavaksi mutta päätin vain kääntää ne ja ommella yli.


Tässä vielä kuva isoäidin-neliö huivin kanssa jonka jo joskus loppukesästä tein. Sekin on jo monesti käyttöön päässyt. Takin kaava on oma ja jos olette aikaisempia postauksia lukeneet saatatte huomata jotain yhden näköisyyttä ötökkätakin ja tämän uuden välillä. Yhdella kaavalla voi saada aikaan aika erilaisen lopputuloksen jos kangas on täysin erilainen ja kaavaa hiukan muokkaa. :)

10 kommenttia:

 1. Ihana takki. Ja tosi kivan mallinen! Ton mallisen mäkin voisin haluta!

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno! Ihanat vetskarit :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hienon näköinen takki. Malli vaikuttaa kans tosi hyvältä. oon kans miettinyt mihin noita pitsivetskareita vois laittaa, mutta tähänhän sopii oikein passelisti.

  VastaaPoista
 4. upea, ja valkoiset tehosteet raikastavat ihanasti. ihan herkku! :)

  VastaaPoista
 5. Ihana takki! saatasko myös sovituskuvaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sovituskuvaa on vaikee ottaa ite mut voin mä koittaa jossain vaihees :D

   Poista
 6. Ihana takki, eikä ihan ekana tule mieleen kerni, tai pöytäliina! =)

  VastaaPoista