sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Kaavamuokkailuja itselle

Olen innostunut ompelemaan itselleni! Koko ajan tekisi mieli tehdä jotain lisää. Aloitin Ob:n Bohemia-tunikan kaavalla, koko 34 oli sopivan tuntuinen vaikka en yleensä koskaan mahtuisi siihen kokoon missään valmisvaatteessa. Siitä muokkailin kaula-aukkon, hihan kaarta, hihan suuta, helmaa jne. kunnes tulos oli täydellinen paita :)


Ikasyriltä tilattu orvokkikangas jota olen marinoinut jo pitkään on ehdottomasti lempparini. Tämän värit vain yksinkertaisesti istuvat minun ulkonäkööni erittäin hyvin. Tässä helmaa on vähän pidennetty ajatuksena että voisi käyttää vain legginsien kanssa mutta en tiedä voiko kuitenkaan..


Tämä paita taas on vähän lyhyemmällä helmalla, hellmaan ompelin rullapäärmeen joka todella on nimensä veroinen ja haluaa rullaantua! Kangas on muistaakseni Fabriinasta, resori Hannan kankaasta. Tämäkin on oikein raikas tälläiselle punapäälle.


Tämä tähtimekko taas on alunperin ollut Ob:n Jungle Stripes - kaavalla tehty singoalla mekko kokoa 170cm. Kangas on Jny:n tähteä ikasyriltä. Tein mekon aluksi ohjeen mukaan, laskoksineen kaikkineen valmiiksi asti, laitoin sen päälleni ja se näytti aivan yöpaidalta! Mekossa oli leveyttä liikaa lähes 20cm, pituutta n.15cm ja kaula-aukko rypytyksellä ei vain yksinkertaisesti sopinut päälleni. Leikkasin saumat irti, laitoin kaavat uudestaan palojen päälle antamaan vähän suuntaa, merkkailin haluamani muutokset tussilla suoraan kankaaseen. Lopputulos huomattavasti parempi kuin aloitus, tykkään huomattavasti enemmän resorilla kantatuista päänteistä ja hihansuista. Ja huomaattehan että toivon tänä kesänä käyttäväni helmiä jokaisen vaatteen kanssa! ;)

3 kommenttia:

  1. nää on kivoja. mä en edelleenkään ole saanut tehtyä yhtöän paitaa itselleni muutenkuin tuunaamalla vanhoista. Tai siis joskus on kyllä tullut tehtyä mutta ei kyllä vuosiin..

    VastaaPoista
  2. Tosi kivoja ovat ja ihanat noi helmet :) Mäkin tykkään noita resoreita käyttää, niillä saa kivasti lisää ilmettä vaatteeseen.

    VastaaPoista