lauantai 31. elokuuta 2013

Kassimaniaa

Iski äkillinen kassihimo tähän ihmiseen. Katselin valmiita kasseja, mutta kun niiden pitää olla niin kalliita ja täydellistä on vaikea löytää. Löysinhän minä, muttei luonto anna laittaa lähes 200€ kassiin. Tai oikeastaan hoitolaukkuun, mutta sehän mulla tulee olemaan kassina vielä seuraavat pari vuotta. Onsiolla on Emmaljungan ruskea hoitolaukku joka on keikkunut matkassa kohta jo 3vuotta. Se on ollut todella kompaktin kokoinen ja kaikinpuolin kelvollisen mallinen, mutta se on ruskea eikä siis sovi lainkaan meidän rattaisiin/vaunuihin. Siis ei ollenkaan. Himotti saada jotain saman väristä kun rattaat.Tässä löytämäni ihanuudet. Niiden valmistaja on Littlephant. Vasemmanpuoleisen hinta n. 150€ ja oikeanpuoleisen n.170€. Ja kumpikaan niistä ei ole täydellinen. Toisessa ei ole kantokahvoja ja toisessa ei ole olkahihnaa. Meillä kun käytetään molempia. Lisäksi meillä hoitolaukku roikkuu työntökahvoissa olevissa koukuissa ja sitä varten kassissa pitää olla sivuilla jonkun sortin lenkit. Päätin siis säästää ja tehdä kassin itse sen hyväksi havaitun kassin pohjalta. Mittasin sen, piirsin kaavat, leikkasin, nypläsin, räpläsin, ompelin, purkasin ja ompelin taas. Lopputuloksena on omasta mielestä äärimmäisen siisti ja hieno kassi kaikilla niillä parhailla yksityiskohdilla jotka meillä on hyväksi havaittu ja ilman niitä jotka taas on turhiksi todettu.


 Tämän viikon toinen innovaatio on Paapiin/Majapuun Mäyräkoira-trikoosta ommeltu vaunulelu jota on koristeltu muutamalla puuhelmellä. Mutta kassi siis pääosassa.


Tässä kuitenkin ne ihanat raksukoirat.


Mutta nyt itseasiaan. Kassin koko on kutakuinkin 40x35cm. Se on vetoketjulla suljettava ja siinä on keinonahkainen pohja. Se on vuorattu keltaisella tikkivanulla, sen sisällä on taskuja ja siinä on molemmilla ulkosivuilla pullotaskut. Siinä on myös edessä vetoketjutasku ja kantohihnojen lisäksi olkahihna.


Tässä se naureskelee vetiketjusuullaan. Kankaina tässä on siis Ek:n mustaa Matti-puuvillaa, sitä samaa millä olen päällystänyt sekä rattaiden istuimen että vaununkopan. Niin ikään Ek:n mustaa paksumpaa sadekangasta palalaarista, Ek:n keltaista tikkikangasta, valkoista keinonahkaa ja ikean puuvillaa. Vetoketjut mitä luultavimmin Karnaluksista ja metalliset soljet ja D-renkaat Tikatasta. Jos en olisi niin laiska vaihtamaan koneeseen lankoja niin sisällä näkyvät kantokahvojen tikkaukset eivät ehkä pistäisi silmään niin julmetusti, mutta olen laiska enkä jaksanut vaihtaa alalankaa keltaiseksi. Lupaan kuitenkin olla katsomatta kassiin kovin montaa kertaa päivässä kritisoiden tikkauksia. Kassissa olevat salmiakkikuviot on painettu kankaaseen maalarinteipin ja vaahtomuovinpalan avulla Emo-tuotannon helmiäispastan ja jonkun ikivanhan valkoisen kangasvärin sekoituksella.8 kommenttia:

 1. Tää on todella TODELLA hieno!

  Piksu

  VastaaPoista
 2. Voi jestas! Tää on niin hieno! Tosi siististi tehty ja kivat värit!

  VastaaPoista
 3. Vau! Siistiä työtä!

  VastaaPoista
 4. Hieno! Mun kärsivällisyys ei taitaisi riittää tällaiseen, vaikka välillä meinaa laukkumania iskeä täälläkin.

  VastaaPoista
 5. Äiti ja Söggö täällä ihmettelee ja ällistelee sun taitavuutta ja hienoja kädentöitä! <3

  VastaaPoista
 6. Kääk!! Sun vaunuilusettis alkaa olla jo niin huippuunsa hiottu että huhhuh!! Käsittämättömn upee taas kerran!! Oot kyllä äly-taitava näissä sun "katselin mallia" ompeluksissas! Tykkään hirmusti :)

  VastaaPoista
 7. Tuo laukku on kyllä WAU! käyhän kurkkamassa blogiini, siellä sinua odottaa haaste ;)

  VastaaPoista