sunnuntai 11. elokuuta 2013

Ihan vaan pari pikkujuttua

Järkkäilin alkuviikosta vauvan vaatteita laatikoihin, kävin läpi Onsion vanhoja mutta eipä niistä kovin paljoa käyttöön tullut, jotenkin tuli tunne että niiden aika oli Onnin aikaan ja haluan muistaa ne vaatteet Onnin päällä. Lisäksi vertailin vähän kaupan bodeja ja itse tehtyjä ja totesin että itsetehdyt ovat n. kokoa 62-68 vaikka ovat tehty koon 56 kaavalla. Pienempiä bodeja oli siis loppujenlopuksi vain kaupan 3-4kpl:tta ja se yksi jonka muokkasin siitä 56cm kaavasta pienemmäksi kietaisumalliksi. Sillä kaavalla lisää siis vähän pienempiä.. Kasasin kaikki kivat kankaat josta ajattelin bodeja haluavani ja leikkasin, hups, niitä tuli 8kpl:tta! No ei muuta kun sarjana ompelemaan. Kyllähän siinä tovi vierähti.. Mutta kuinka ihania niistä tulikaan!


Tässäpä ne on iloisessa ringissä. Kaavan pohjana siis Ob 6/12 Kisuliini, pienennettynä ja kietaisuksi muokattuna.


Kangas: Znok Kesäilo vaihtareilta, resori Marimekko


Kangas: Jny:n Ankka Metsolasta, valkoinen Jersey Ek, resori Fabriina.


Kangas: Paapii Leijona Ikasyriltä, jersey Kvk, resori Fabriina.


 Kangas: Paapii Siiri ja Myyry Pehemiältä, resori Fabriina.


Kangas: Viljaminpuoti Pandat Viljaminpuodista, resori Metsola.


Kangas: Nestori ja norppa Pehemiältä, resori Fabriina.


Kangas: Liandlo pikkukisut kangashamstereista, resori Fabriina.


 Kangas: Lillestoff Krokotiili Kvk:lta, resori Fabriina.


Lisäksi kun niitä roippeita aina jää kuleksimaan ja kertymään ja kun tuo joustofroteeähkykin iski ja piti loput Oe-Taikametsät saada tuhottua niin leikkelin trikoista 10x10cm tilkkuja (sillä ihanalla leikkurilla, viivottimella ja alustalla jotka ostin Karnaluksista toukokuussa ja joita ilman en enää haluaisi tehdä mitään) silitin tilkut oikukkaalle liima/tukikankaalle ja ompelin kiinni toisiinsa, ensin leveyssuunnassa 1cm saumavaralla, leikkasin sauman nurjalta auki, silitin ja ompelin pituussuunnassa samoin, leikkasin auki ja silitin, sen jälkeen tikkasin 3piste siksakilla saumavarat litteiksi. Kohtalaisen helppoa vaikkakin liimakangas oli jotenkin huonoliimaista ja tilkut halusivat irtoilla kankaasta. Ehdin jo todeta että jos joskus sanoo ettei enää koskaan tee tilkkutöitä, pitäisi kunnioittaa päätöstään ja jättää tekemättä. Mutta pakkohan vauvalla on olla köllöttelyalusta!


Säännöllisen epäsäännöllinen peitto. Säännöllistä siinä on se että tilkkuja on 10x10 eli yhteensä 100. Ensimmäinen tilkku on Kesäiloa samoin se sadas tilkku vastakkaisessa kulmassa eli keskellä peittoa vinottain menee kulmasta kulmaan samaa kangasta. Joitain tilkkuja on vain yksi, joitain useampia. Välissä on 1cm paksuinen vanu ja taustakankaana se Oe-taikametsä joustofrotee. Kantattu Marimekon resorilla.

7 kommenttia:

 1. Inspiroivaa! Ja sopii ihan älyttömän hyvin tuohon Kesäilo bodyyn tuo sininen resori. Ite tyrkkäsin keltasta ja nyt kun näin tuon, niin alko heti harmittaa miksen mäki laittanu sinistä! Mutta on se keltanenkin kiva :)

  VastaaPoista
 2. Huh, kun sä oot ollu ahkera :) Ihania bodyja ja toi peitto on taas huikee!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania bodyja ja suloinen peitto! :)

  VastaaPoista
 4. oijoijoi miten iiiiiihania <3 <3

  VastaaPoista
 5. voi Söggö Söggö miten hienoja :o

  VastaaPoista
 6. Senkin tehtailija :D
  Ei oo ihan joka pallerolla näin hienoja vaatteita :)

  VastaaPoista