sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Murusia..

Käytiin muutama viikko sitten Onnin kanssa Murun työhuoneella Helsingin töölössä. Sieltä saa siis ostaa Muru-neulosten jämäpaloja. No ostinpa niitä sitten kassillisen.


Tässä on mun Murut, on kirahvia, koiraa, jääkarhua ja ankkaa, kissaa ja pupua, krokotiiliä, kalaa ja naakkaa. Pandat ostin pakalta. Onni valitsi itselleen punaista vihreästä arvotaan sitten jotain muuta :)

Ensimmäiset pienet palat punaista koiraa menivät ala-kerran ystävien vauvalahjaan. Heille syntyi tämän kuun puolivälissä ihana pieni tyttö <3


 Tähän kokeilin viime vuoden Ob:ssa ollutta "Pikku lapanen" kaavaa, tein pienimmän koon eli 56cm ilman saumavaroja, mutta leveältä näyttää vaikka jo vähän kaavaa kavensin ennen kankaiden leikkaamista. Kaava joutui muutenkin armottoman muokkauksen kohteeksi. Samaan pakettiin päätyi myös nämä velouriset pikkuhaalati sydämellisellä pepulla. ja pikkupikku vaippa.

Seuraavaksi käsittelyyn pääsi musta-valko-harmaa Muru-koira. Siitä tuli Onsiolle ihanaakin ihanampi "neuletakki" neon-koira taskuilla. Tähän käytin kaavaksi LittleLambia, viime vuoden Ob-lehdistä sekin kaava. Neppareina on Prymin pikkuiset kansi-nepparit ja ihana lime resori Fabriinasta.


Tästä sain jopa tänään napattua "sovituskuvia" tuossa iltapuolella kun tulimme veneeltä kotiin.
Onni tykkäsi itse tästä paidasta todella paljon eikä olisi halunnut riisua sitä vaikka päivällä oli tosi kuuma. Ja sattumalta se näyttää noihin Hennesin farkuihin sopivan oikein hyvin. Onnilla on päässä myös tällä viikolla aiemmin tehty lippis joka on tehty Etsystä ostetulla, Heidi&Finn Downtown hat-kaavalla Lillestoffin traktori-trikoosta.

Tänään aamulla Ompelin vielä pienenpienen merenelävä-hupparin Murusista. Siitä tuli tälläinen:


 Ikäväkyllä siitä ei vielä hetkeen ole saatavilla sovituskuvaa! Kaavana tässä käytin niin ikään viime vuoden? Ob:ssa ollutta Nukkumatti kaavaa. Joka on siis potkupuvun kaava eikä siihen huppua kuulu. Taitoin kaavasta lahkeen pois ja lisäsin hupun. Aika söpö eikä lainkaan sen värinen jonka minä ostaisin kaupasta mutta ah silti niin ihana!

Lisäksi ompelin perjantaina miehelle yhden hihattoman kesäpaidan lisää. Olen kuolannut Lillestoffin krokotiili-trikoota jo pidemmän aikaa juuri tehdäkseni siitä miehelle paidan. Jotenkin se krokotiili vaan näyttää niin "Tzymmille" kuten meillä sanotaan, että se oikein huusi päästä miehen paitaan. Siitäkin tuli todella kiva.


 Takakappale on siis krokotiiliä ja etukappale yksivärinen keltainen lukuunottamatta noita hartioiden yli tulevia tehosteita. Mieskin tykkäsi siinä määrin että laittoi paidan päälleen samantien. Tämän kankaat Kestovaippakaupasta, resoria lukuunottamatta, resori on Fabriinasta. Kaava on oma piirros vanhasta paidasta.                                                                                                                                         

4 kommenttia:

 1. Hienoja ompeluksia ja ihania murusia :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita! Kuinka paljon palaset maksoivat Murusella? Olisi kiva päästä niitä hakemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellasen ison pussillisen sai tunkea täyteen 25€:lla :)

   Poista
 3. Siis noi muruset on niin <3

  ps. Mulla on blogissani sulle haaste! :)

  http://tinttamarintta.blogspot.fi/

  VastaaPoista