torstai 28. maaliskuuta 2013

Mekkoja

Siskollani on 3vuotias tyttö joka pitää isoveljensä tavoin kaikista poikien jutuista. Tyttöjen jutuista ei niinkään. Lempiväri on vihreä ja aina parempi jos on autoja. Tässä hetki taaksepäin  tyttönen oli ilmoittanu äidilleen, että "voin mä äiti laittaa mekon kerhoon, mutta sen pitää sitten olla vihreä!" Selvä, täti pistää tuumasta toimeen. "Jos se suostuu pitämään mekkoa joka on vihree niin mähän teen niitä vaikka 10!" Meillä on muuten siis vain poikia joten mekkoja olen tehnyt vain naapurin tytölle synttäri ja joululahjoiksi.


Ensimmäinen mekko näyttää tältä, se on tehty I K A S Y R:in vihreästä sammakko jerseystä, takaosan yläkappale on Lillestoffin raitaa, resori Majapuulta.


Mekon kaavana on Ob 1/13 hihaton paita, koko 110cm josta muokkasin alaosan mekoksi.


Toisena on Majapuun Autokorjaamo-joustofroteesta tehty mekko johon tuli sauma aikalailla keskelle takakappaletta koska tämä kangas oli jäännös siskolle tekemästäni imetystunukasta ja ehjän pituuden sain vain etukappaleeseen. Punaisilla resoreilla ihan pirteä. Kaava on sama, mutta yhdistin takakappaleen yläosan kiinni alaosaan jo leikkausvaiheessa koska sinne tuli jo yksi liitos sauma enkä halunnut toista.

6 kommenttia:

 1. Kivat liivarit! Tosi hauska toi vihreen mekon raitaosuus! Tuo sopivaa jujua yksinkertaiseen malliin. :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat mekot! Samaa mieltä NuppuNeulan kanssa tuosta raidasta :)

  VastaaPoista
 3. ihanaa, että on toinenkin tyttö (3-v), joka rakastaa vihreätä ja autoja!!!
  mekot on muutes UPEITA! :)

  VastaaPoista
 4. Mun sisko on vaan niin paras. :) Siiri tulee käyttämään näitä varmasti.

  VastaaPoista