sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Ihanaakin ihanampi

Kevät takki siis.. Näitä kun meillä ei vielä tarpeeksi ole, eihän..? No tämä ihanuus sai alkunsa siitä, että joulun välipäivinä visiteerasimme tätiäni Ruotsissa ja hänen kangaskaapistaan löytyi muutaman metrin pala ihanaa vanhaa Tampellan vihreää sydänpuuvillaa. Siitähän oli sitten pakko tehdä Onsiolle kevääksi takki. Kaavaksi valikoitua kivan näköinen Against the wind-takki OB 1/13 lehdestä, kokona 98cm. Leikkasin kappaleet leikkasin jo melkein heti lehden tultua mutta ompeluhommiin jaksoin takin kohdalla ryhtyä vasta viime torstaina, into puraisi ja takki valmistuikin nopeasti. Ehdin tosin jo unohtaa miten taskupussit oli tarkoitus tehdä joten ne ei ole ihan ohjeen mukaan ommellut, toisaalta tykkään niistä enemmän näin.


En ole varma onko tämä ehkä hiemän tyttömäinen ulospäin, mutta onneksi Onsio ei ole turhan tarkka.


Lisäksi varmistin tietysti myös sen, että tässä on jotain jolla huijata takki lapsen päälle jos se ei meinaa kelvata, vuorena on siis Autot-puuvillaa, ne kun kuuluvat Onsion suosikkeihin. Autot-puuvilla on vaihtarina tullut Unikuun Jenniltä.


 Tässä hiukan lähikuvaa taskusta, jos minä jostain tykkään niin se on kyllä puuvillan tikkaaminen. Se on jotenkin vain niin kivaa ja palkitsevaa.Tässä Against the wind-mallissa on vetoketjun takana tuulilista joka kääntyy vetoketjun päälle ylhäältä.


Napinlävetkin sujuu kivasti ompelukoneen automaatti-asennolla. Kaikinpuolin kelposuoritus. Olen todella tyytyväinen tähän takkiin. Kiitos vain muille kankaista, tämä takki kun maksoi vain tuon vetoketjun verran kun napitkin löytyi valmiina nappilaatikosta!

10 kommenttia:

 1. Ihana takki! Mullakin on Tampellan ruskeat coociet kaivettu esiin, jos vaikka raaskis tehdä tytölle takin.

  VastaaPoista
 2. kivaa että kangas tuli käyttöön.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihastuttava takki!!! Ja niin siistit yksityiskohdat :)

  VastaaPoista
 4. On kyllä hieno. Moonalla on samanlaisesta vihreästä kankaasta potkuhousut :)

  VastaaPoista
 5. Oli niin tutunnäköinen takki että ihan sen houkuttelemana tulin tänne blogiin kurkkimaan. Itse tein nimittäin joitakin vuosia sitten samasta kankaasta tytölleni takin. Siinäkin oli punainen vuori mutta lisäksi vielä ruskeata kanttia reunoissa. Sinun takkisi näyttää kyllä pätevämmältä hienoine yksityiskohtineen. :)

  VastaaPoista
 6. Ihana takki! Ja samaa mieltä puuvillan tikkaamisesta :)

  VastaaPoista