torstai 19. huhtikuuta 2012

Hyvinkin tuottoisaa! Tai ainakin olevinaan..

Jotenkin aika kuluu nykyään pikavauhdilla, huomaan että olen ottanut uudesta vaatteesta kuvan ja valmiiksi saamisesta on jo viikko! Noh pitemmittä puheitta tässä näitä tulee!


Tämä ihana krokotiili-kangas on ostettu facebookin kangashamsterit-ryhmästä. Itseasiassa tarkoitus oli alunperin tehdä tästä hihaton huppari mutta, kun meidän poika on niin valkoinen että pelottaa ihon palaminen kesällä varsinkin olkapäissä (omakohtaisia kokemuksia..) niin päätin kuitenkin tehdä lyhythihaisen. Paidan kaava on jostain ottobresta ja hupun kaava eräästä hupparista. Tämän kankaan kanssa alkoi ärsyttämään kuvion yksisuuntaisuus, hihat olisi tulleet samasta 50cm pituudesta, paidan kappaleiden yläpuolelta mutta kuvio olisi mennyt väärinpäin! Jäipä lipare josta tuli nenäliina.


Tämä tunika on tehty naapurin "Maria Gasolinalle" hänen isosiskonsa jättikokoisesta t-paidasta. Älyttömän hieno t-paita mutta aivan järkyttävän iso! Nyt se on hieno tunika 2-vuotiaalle typylle :) Ja sitten pandaillaan taas!!


Jokin aika sitten katselin Muru-neuloksia netissä ja huomasin että sitä saa myös pandana!! Kuten jo ehkä tiedätte meillä asuu kohta 2-vuotias pandafani. Ilmoitin facebookin ompeluelämää-ryhmässä ihastukseni pandaneulokseen ja jo kohta eräs ryhmässä olevista ilmoitti mielihyvin myyvänsä oman pandapalansa minulle, käytiin pojan kanssa hakemassa se tuosta melkein naapurista ja heti leikkelemään! Tähän huppariin olen todella tyytyväinen ja niin on poikakin. Sain tehtyä samasta palasta myös panda-pipon jossa tosin on vielä vähän kasvuvaraa ja ilman aluskypärää se valahtaa silmille vähän väliä. Hupparissa käytin samaa kaavaa kun aiemmin tekemässäni sukellusvene-hupparissa.


Hupparin huppu on vuoritettu pilvitrikoolla samasta kankaasta tein myös alavarat. Tässä myös sovituskuva poitsusta panda-asussaan. Housut on muutaman viikon takaiset, niidenkin kangas on kangashamstereista.Naapurin tytöllä, joka on siis myös meidän pojan paras ystävä, on ensiviikolla synttärit. Äidin toiveesta tein tytölle lahjaksi singoallan. paidan yläosaan on applikoitu helmet kaulaan. Näissä helmissä ei ole tukehtumisvaaraa millään muotoa. Pyyntönä oli myös että mekossa olisi taskut joten sellaiset piti helmaan laittaa :) Tässä mekossa ei meinannut oikein mikään onnistua, eli ei siis mennyt todellakaan niinkuin Strömsössä! Ensinnäkin kangas jonka valitsin oli vain 50cm korkea ja mekkoon olisi ollut syytä olla vähintään 60cm jotta siitä olisi tullut vähän pidempi. Ajattelin jatkaa sitä mutta se vasta tyhmälle näytti joten tästä tuli nyt sitten tarkoitusta lyhyempi. Applikointi ei meinannut onnistua millään! Onneksi aloitin takana olevista "helmistä", lanka jonka valitsin on surkealaatuista, se ei jostain syystä juokse koneessa kunnolla, eikä kyllä juossut vanhassakaan koneessa. En tiedä mikä ihmeen pakottava tarve oli valita juuri se lankarulla, sisulla vaan loppuun asti. Huomasin myös että koneessa oleva neula oli kokoa 90.. AIVAN liian paksu, onneksi tajusin vaihtaa sen ennen takakappaleen puolväliä! Etukappaleen applikoinnista tuli kuitenkin ihan ok. Taskujen kanttauksen aloittaessani ihmettelin miksi peitetikkari jumittaa ja jumittaa, sekin selvisi kun katsoin langankireyksiä, Onsio oli käynyt vähän säätämässä.. Neulalankojen kireydet oli ihan päin sitä jotain.. Valmista kuitenkin tuli ja tämä on kuitenkin suht siisti, kehtaa antaa sen vielä lahjaksi ensi sunnuntain synttäreillä.


Mekon takana helmet on solmittu rusetille. :)

3 kommenttia:

  1. Toi banda on kyl niin hieno (ja muutkin) ja Onni on tosi suloinen :)

    VastaaPoista
  2. http://rockingskidi.blogspot.com/ Helmiapplikoinnin alkuperäinen idea on tämän blogin takana :)

    VastaaPoista