keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Raputuoli
Syyskuun lopulla aloin haaveilla nojatuolista Onsion huoneeseen, nukuttaessa kun aina pitää kökkiä sängyn vieressä lattialla ja kyllähän tälläisellä melkein kolmekymppisellä jo alkaa joka paikkaa särkemään kun lattialla puoli tuntia kyykkii. Lokakuun ensimmäisenä lauantaina suuntasin siis Espoon kierrätyskeskukseen ja löysin sieltä tämän ihanaisen nojatuolin. Koe-istuttiin Onsion kanssa sitä paikan päällä ja todettiin että hyvä on. Jouset ihan DOJOING! mutta eiköhän siitä vielä hieno tulisi. Tuoli Auriksen takakonttiin ja kotiin! Muutamia päiviä tuoli vietti parvekkeella odottamassa inspiraation syttymistä (lue: tekoaikaa). Päätin että haluan siihen ikean rapuisen kankaan ja sitä piti käydä hakemassa muutama metri paikan päältä. Ja ei muuta ku hommiin! Aluksi piti siis repiä joskus ammoisina aikoina tuoliin nauloilla naulatut kankaat pois (karkea arvio naulojen määrästä noin 300kpl joka tuntui vähintään 500kpl) Kankaiden alta paljastui vanu, sen alta säkkikangas ja sen alta kasa olkia tms. tuolintäytettä, sellaista puulastua joka pölisi ihanasti ja joka paikka täynnä tikkua!

Seuraavat investoinnit tuolia varten olivatkin säkkikangasta 1,5m, niittipyssy ja niittejä, 3m nylon-hihnaa, valkoista helmikalustemaalia ja pensseli.. Maalasin jalat ja käsinojat valkoiseksi, vanhat mustat oli jo todella kolhuiset ja nuhjuiset. Niittasin hihnat paikoilleen ettei jouset pompi niin pahasti istuessa jonka jälkeen pääsin kiinnittämään selkänojan kankaat paikalleen. Seuraavaksi pingotin jousten päälle uuden säkkikankaan, leikkasin paksusta vanusta pari kerrosta pehmikettä joiden päälle tuli uusi säkkikangas pingoitettuna, niiteillä kiinni ja eteenpäin.. Ylimmäiseksi pehmusteeksi käytin tuolissa olleen vanhan vanu-/lastu-kerroksen koska se oli hyvän muotoinen ja hyvässä kunnossa, taas niitit, sen päälle aluskangas ja sitten lopullinen rapu. Käsinojat paikalleen ja viimeistelynä verhoilunaulat etusivuihin ja taustalevyyn ja AVOT meidän olohuoneessa asuu nyt raputuoli joka odottaa pääsyä Onsion huoneeseen. :) Käsinojat odottivat kiinnitystään n. 2kk olohuoneen nurkassa kunnes sain aikaiseksi. Ja kas kummaa, eihän Onsion huoneessakaan tarvitse enään istua iltaisin! :D

4 kommenttia:

 1. Kyllä tuli hieno raputuoli! Ihanaa päästä seuraamaan sun blogia :)

  T: Nonna (J, T, S ja O:n äips:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Tuutte sit joku kerta testaamaan kans (ehkä sit Onnin 2v juhlissa viimestään x))

  VastaaPoista
 3. Joo! Toivottavasti ehkä jo hieman aikaisemminkin. ;) -Nonna-

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus ja ihana tuoli. Meillä kirpparilta löytynyt ihana tuoli joka oli niin paljon pahemmassa kunnossa kuin osasin kuvitella. Täytteet pursuaa tuolin alta pois. Kunnon monttu istuimessa :) Tuun hakeen täältä vinkkejä kun alan purkaa ja kasata uutta.

  VastaaPoista